В неделния ден във Варна и областта са проверени над 400

...
В неделния ден във Варна и областта са проверени над 400
Коментари Харесай

Продължават нарушенията на Закона за здравето във Варна и областта, още глоби за липса на маски

 В неделния ден във Варна и региона са проверени над 400 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина, оповестяват от пресцентъра на полицията във Варна.

За вчерашния ден, на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, са извършени 405 инспекции по адреси на лица, сложени под наложителна домашна карантина, защото са били в контакт със инфектирани с ковид жители или са пристигнали от рискови дестинации. След открито нарушаване е формирано едно досъдебно произвеждане за закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, касаещ неспазване на наложителната карантина след завръщане от рискова страна.

Разследванията, стартирани по време на оповестеното изключително състояние поради ковид, са взети на специфичен доклад от Апелативната прокуратура във Варна.

Извършени са 298 проверки по Закона за здравето във Варна и региона. Установени са 52 нарушения, формирани са АУАН. В 37 от случаите става дума за липса на маска или друго средство, покриващо устата и носа на жителите.

ОДМВР – Варна приканва жителите да спазват разпорежданията, въведени по отношение на ограничение разпространяването на  COVID - 19 на територията на страната, да лимитират излизанията от вкъщи, да пътуват само при необходимост на пътуването.

Припомняме, че носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, остава наложително до 13-ти май. Всички жители, когато се намират в закрити или на открити публични места, в това число транспортни средства за публичен транспорт, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и други, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата (в това число забрадка, шал и др.). Това се споделя в заповед на кмета на Община Варна, в осъществяване на заповед на Министъра на опазването на здравето. 

Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно налични, и/или са предопределени за публично прилагане. Това важи и за места, на които се дават публични услуги. Издаването на новата заповед е обусловено от усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVlD-19 на територията на страната и възходящия брой на записаните случаи на коронавирусна зараза.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР